11 oktober 2021 kermis

Zaterdagavondkonden we eindelijk de tickets inwisselen die ik in april 2019(!) gekocht had in het theater in Heerlen. Een concert van een Corsicaanse groep, I Muvrini. Het eas de vierde keer dat we gereserveerd hadden, maar corona, enfin, dat is bekend. Niet helemaal uitverkocht, maar wel goed bezet. Binnenkomen via QR code, legitimatie, een lange rij meer of minder geduldig wachtenden voor de entree. Je hoefde je niet te vervelen, want buiten draaide de kermis. Al weer heel lang geleden dat we dat spektakel van dichtbij meemaakten.
 Het bekende werk, maatschappij-betrokken, hard, ook wat folklore, en steeds weer de moeite waard om te beleven. Nog bijna vóór hij een noot gezongen heeft, houdt de leadzanger al een hand achter zijn oor om het applaus en gestamp en gejuich aan te moedigen! Dat mag wel een onsje minder. Planmatig was het rond 22.00 uur afgelopen, het liep uit tot 22.30 uur. 

Toen we weer buiten waren, draaide de kermis nog steeds. Van dat spul waar we nog nooit gebruik van maakten, als je nog niet misselijk van een paling, een wijnstok, een suikerspin, een rit in de botsauto's was, dan kon je in deze slingerende attracties je hart ophalen. Kers op de taart was een zakje Montelimar noga! Jeugdsentiment van de hoogste plank! De smaak van vroeger! 
Al met al een avond die echt wel het "dat-was-toch-weer-eens-een-andere-dan-anders-dag" gevoel gaf.

Reactie toevoegen